DELFIN

Delfiner (Delphinidae), også kalt havgående delfiner, er en gruppe sjøpattedyr som tilhører tannhvalene . Det finnes 33 eller 34 ulike arter med delfiner, fordelt på 17 slekter .

Delfiner er den yngste og mest artsrike gruppen av tannhvaler, og ble trolig etablert for omkring fem millioner år siden.

Gruppen av delfiner består av små og middels store tannhvaler, som varierer i vekt fra 50 kg til nærmere 8 000 kg og i lengde fra 1,5 meter til nærmere 10 meter. Delfinene har en langstrakt, strømlinjeformet kropp som gir liten motstand i vann. De fleste artene har en tydelig sigdformet ryggfinne, som kan variere mye i høyde. Noen arter har slående fargemønstre, mens andre er mer unisont farget. De fleste artene har kjever formet som et nebb, men ikke alle. Delfinene regnes av mange blant de mest intelligente dyrene på kloden.
Slekter og arter kan inndeles på flere måter. Den følgende oversiktn er inndelt i henhold til underfamilier. Flere av artene omtales til daglig som hvaler (eksempelvis grindhval), men er altså per definisjon delfiner.Sanacion con Delfines

http://www.youtube.com/watch?v=tpCWlCk9Jv8


Delfines y Angeles

http://www.youtube.com/watch?v=f5DG4A6Y6EA

 

Amour de dauphins - I do believe in fairies

http://www.youtube.com/watch?v=NveDMa06nSM

Flipper le dauphin

http://www.youtube.com/watch?v=QtwckzUwx5M

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE